Kosten

E-Health

 E-Health zijn zelfhulpprogramma's, trainingen en informatie over psychische klachten die via het internet beschikbaar zijn. Daarnaast  bestaat E-Health uit online ondersteuning van de therapie.

 

Om een beter beeld te krijgen van de klachten waarmee u zich aanmeldt maak Ik gebruik van de webapplicatie TelePsy. Dit is een applicatie die gericht is op het uitvoeren van online diagnostiek en Rom-metingen. Na aanmelding krijgt elke

cliënt zijn eigen account bij TelePsy waarmee hij of zij in de applicatie kan gaan inloggen. 

 

Voor zelfhulpprogramma's en informatie over klachten verwijs ik naar het Trimbos-instituut. Dit Instituut fungeert als kenniscentrum voor de GGZ Nederland en heeft diverse e-health interventies gemaakt. Via de website mentaal vitaal kun je veel informatie vinden over psychische klachten en wat je daar aan kunt doen. Verder worden tips gegeven om beter te kunnen ontspannen of meer energie te krijgen.

 

Daarnaast heeft het Trimbos-instituut specifieke zelfhulpprogramma's gemaakt die gericht zijn op alcohol- en druggebruik, angststoornissen, depressie, stoppen met piekeren, seksualiteit en relaties, en werkstress. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een zelftest voor Depressie te doen wanneer je er achter wilt komen of je last hebt van depressies.


 

Het Trimbos Instituut

Mentaal Vitaal

TelePsy

J.F.Posthumus 

Oudezijds Voorburgwal 282

 1012 GL , Amsterdam     praktijkposthumus@gmail.com